Τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, θα επισκεφθούν μέλη της Κυβέρνησης που θα βρεθούν στην πόλη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου:

Στις 12:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είναι και απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ. Στο επίκεντρο της επίσκεψης θα τεθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου, με στόχο την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνητικών σχεδίων, στους τομείς των μεταφορών, των επικοινωνιών και των έργων υποδομής.

Στις 16:00 θα ακολουθήσει επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος θα συνυπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Στις 17:30 θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, στην οποία θα παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Μετά από κάθε συνάντηση, οι Υπουργοί και ο Πρυτανεύων του Πανεπιστημίου Σταύρος Τουλουπίδης θα προβαίνουν σε δηλώσεις.

Επίσης, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 14:30, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη.