Δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 12 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, συνελήφθησαν στην Ξάνθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, για τρεις κλοπές που διαπράχθηκαν στις 25 και 26 Αυγούστου στην πόλη της Ξάνθης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο ακόμη ανήλικους, ηλικίας 14 και 13 ετών, που κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα και αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης του μηνός, αφαίρεσαν από αύλειο χώρο οικίας ένα ποδήλατο και είδη υπόδησης. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίσουν τα δύο παιδιά και να τα συλλάβουν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης, ότι οι δυο τους, το βράδυ της 25ης του μήνα, ενεργώντας από κοινού με τον 14χρονο και τον 13χρονο, αφαίρεσαν δύο ακόμη ποδήλατα.

Στο πλαίσιο των ερευνών καθώς και στην κατοχή των δύο νεαρών που συνελήφθησαν, βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Και οι τέσσερις πιτσιρικάδες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.