Άκυρη χαρακτηρίζει την απόλυση της υπαλλήλου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής και συνδικαλίστριας, Ρυίας Πατσατζή, από την ίδια τη διοίκηση του Φορέα, με σημερινό (Αρ. Δελτίου Διαφ. 93105/30-3-2018) πόρισμά του, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ως εκ τούτου, ο εργοδότης και πρόεδρος του Ε.Κ. Παντελής Μαγαλιός, καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της εργαζόμενης.

Παραβίαση, δε, των παραπάνω, συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει) κυρώσεων.

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που θέλει να λέγεται συνδικαλιστής (και μάλιστα πρόεδρος Εργατικού Κέντρου), ότι δεν θα θελήσει να εφαρμόσει από σήμερα κιόλας την απόφαση του ΣΕΠΕ και ότι θα παραβιάσει τον συνδικαλιστικό νόμο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, απέστειλε στη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη επιστολή μέσω της οποίας ζητείται να κινηθούν «διαδικασίες ελέγχου για επάλληλες χρηματοδοτήσεις δραστηριοτήτων» στο Ε.Κ. Κομοτηνής.

Η σχετική ανακοίνωση ΕΑΚ Ιδιωτικών Υπαλλήλων

“Με σημερινό του πόρισμα ο ΣΕΠΕ (Αρ. Δελτίου Διαφ. 93105/30-3-2018), χαρακτηρίζει ξεκάθαρα ως άκυρη την απόλυση της συναδ. Ρυίας Πατσατζή από το Ε.Κ. Κομοτηνής. Ο εργοδότης και Πρόεδρος του Ε.Κ. Παντελής Μαγαλιός καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της εργαζόμενης. Η παραβίαση των παραπάνω συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει). Θεωρούμε ότι: δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που θέλει να λέγεται συνδικαλιστής (και μάλιστα Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου) ότι δεν θα θελήσει να εφαρμόσει από σήμερα κιόλας την απόφαση του ΣΕΠΕ και ότι θα παραβιάσει το συνδικαλιστικό νόμο”.