ΕΚΑΒ 7Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS – AED), με ευρωπαϊκή πιστοποίηση, πραγματοποίησε χθες στον Ίασμο Ροδόπης, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, το ΕΚΑΒ Καβάλας, σε συνεργασία με τον καρδιολόγο κ. Πασχάλη Σόφτα, την ορθοπεδικό κ. Ράνια Κούκου και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών δράσεων του ΕΚΑΒ Καβάλας, με σκοπό την εκπαίδευση των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών.

Έμφαση δίδεται στα περιστατικά των καρδιακών ανακοπών, καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι αξιοσημείωτο, ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουν υλοποιηθεί 101 σχετικά σεμινάρια σε Καβάλα, Δράμα και Κομοτηνή, τα οποία παρακολούθησαν 3.163 άτομα, εκ των οποίων τα 1.315 έλαβαν και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

ΕΚΑΒ 40

«Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Καβάλας έχουν σαν σκοπό να αναδείξουν τον πολύπλευρο σκοπό του οργανισμού, που εκτός της παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας, είναι και η παροχή στο ευρύ κοινό των κατάλληλων γνώσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση πληθώρας καθημερινών περιστατικών, όπως η λιποθυμία, τα γενικά τραύματα, τα εγκαύματα, η επιληψία, η υποθερμία, η θερμοπληξία, τα διάφορα τσιμπήματα και δαγκώματα, αλλά και τα περιστατικά καρδιακών ανακοπών», σημειώνει ο Δ/ντής Εκπαίδευσης κ. Τάσος Κοσατζής.
ΕΚΑΒ 13 ΕΚΑΒ 12 ΕΚΑΒ 10 ΕΚΑΒ 8 ΕΚΑΒ 7 ΕΚΑΒ 5 ΕΚΑΒ 4 EKAB 32 EKAB 31 EKAB 20 ΕΚΑΒ 26 ΕΚΑΒ 30 ΕΚΑΒ 22 ΕΚΑΒ 16 ΕΚΑΒ 25 ΕΚΑΒ 29 ΕΚΑΒ 21 ΕΚΑΒ 24 ΕΚΑΒ 19 ΕΚΑΒ 28 ΕΚΑΒ 23 ΕΚΑΒ 27 ΕΚΑΒ 17