ΕΛΣεμινάριο με θέμα «Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης ελαιοκαλλιέργειας», διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, 1-3 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο ASTIR-EGNATIA στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο σεμινάριο στην ευρύτερη περιοχή, και στις εργασίες του θα αναπτυχθούν όλα τα θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια, με πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων από ειδικούς επιστήμονες.

Κατά την ολοκλήρωσή του μάλιστα, και μετά από συνάντηση με αρμόδιους τοπικούς φορείς, θα συνταχθεί Στρατηγικό Σχέδιο διαχείρισης της ελαιοκαλλιέργειας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «είναι μεγάλη ευκαιρία για τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό σεμινάριο – πραγματικό σχολείο, στο οποίο θα διδάξουν τόσοι πολλοί και άριστοι επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα ελιάς και ελαιολάδου, ειδικά μετά και από την κατάθεση φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ένταξη του ελαιολάδου Μάκρης στα προϊόντα ΠΟΠ».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Εκπαίδευση φορέων της ελαιοκομίας σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας σε αειφορικές πρακτικές παραγωγής, επεξεργασίας και προώθησης του ελαιολάδου».