Σειρά επαφών και συναντήσεων με πρέσβεις μουσουλμανικών – αραβικών χωρών στην Αθήνα, είχαν οι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Μέτσο Τζεμαλί και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου αντιστοίχως.

Οι μουφτήδες συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Essam Ibrahim Beitulmal, και συνομίλησαν με εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών. Στην ίδια δεξίωση έλαβε μέρος και ο τοποτηρητής της μουφτείας Διδυμοτείχου, Οσμάν Χαμζά.

Οι κύριοι Μέτσο Τζεμαλί και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, επισκέφθηκαν ακόμη τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Majid M. Shabestari και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, ενημερώνοντάς τον για τα θρησκευτικά θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης καθώς και για τις αρμοδιότητες των μουφτειών στην περιοχή.

Τέλος, οι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, επισκέφθηκαν και την Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και συναντήθηκαν με διπλωμάτες της Πρεσβείας. Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και σαν αντικείμενο είχαν επίσης τα θρησκευτικά θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της  Θράκης.