ΒΙΠΕ«Η περιφερειακή βιομηχανία κυριολεκτικά βρίσκεται σήμερα σε αδιέξοδο. Τα δύο τελευταία χρόνια μας δίνεται η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση στη δίνη των μνημονιακών της υποχρεώσεων, και έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία πλεονάσματος, έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΒΕ.

«Έξοδος από την κρίση και ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας, χωρίς την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων, και χωρίς την υλοποίηση νέων επενδύσεων», τόνισε ο κ. ακόμη ο κ. Σαββάκης, και επέκρινε την ακολουθούμενη πολιτική λέγοντας: «Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθείται – ή μάλλον η απουσία πολιτικής – έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή τη συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων».

Συνάμα ο κ. Σαββάκης προειδοποίησε για τα χειρότερα σημειώνοντας: «Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα καταλήξουμε να μην παράγουμε στην Ελλάδα παρά μόνον ελάχιστα προϊόντα με προφανείς ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας».

Επίσης, «αυτονόητο αλλά και ζητούμενο», χαρακτήρισε την υποστήριξη της περιφερειακής βιομηχανίας και την ενίσχυση της παραγωγής ελληνικών προϊόντων, γεγονός που κατά τη γνώμη του θα συμβάλλει καταλυτικά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμενοποιώντας τη θέση του έκανε λόγο για ανάγκη παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, μείωσης της φορολογίας και του κόστους ενέργειας, και ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών, «άμεσα και κατά προτεραιότητα» όπως εμφατικά είπε.