Με γραπτή του δήλωση ο συντονιστής της νομαρχιακής οργάνωσης Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, απαντά στα όσα είπε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης:
“Στον χαιρετισμό του στην τελετή της κοπής πίτας του Ε.Β.Ε. Ροδόπης, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος περιέγραψε μια “μαύρη” κατάσταση μέσα στην οποία ζει η χώρα, η περιοχή και η πόλη.
Αμφισβήτησε ακόμη και την έξοδο της χώρας από το καθεστώς των προγραμμάτων στήριξης το καλοκαίρι.
Μέσα σε όλη αυτή τη “μαυρίλα”, διείδε μια φωτεινή νησίδα: τον ίδιο, τη διοίκησή του και τα έργα τους.
Προφανώς δεν άκουσε αυτά που είπε ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί περί καθαρής εξόδου. Δεν πληροφορήθηκε ούτε το γεγονός της εξόδου στις αγορές με επιτόκιο 3,5%. Δεν ξέρω αν οι αγορές θα δάνειζαν μια χώρα που όλα είναι “μαύρα”. Ακόμη δεν έχει πληροφορηθεί ότι η ανεργία μειώθηκε κατά 6 μονάδες. Ούτε μάλλον γνωρίζει για τη σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων. Κατανοητά όλα αυτά.
Αλλά για τα έργα που ισχυρίζεται ότι τα κάνει η Περιφέρεια, μήπως θα ήταν χρήσιμο να μας πει τη στήριξη που έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα αρμόδια Υπουργεία της κυβέρνησης για όλα αυτά τα έργα;
Είναι κρίμα που σε μια τέτοια εκδήλωση επέλεξε να κάνει έναν προεκλογικό λόγο. Είναι κρίμα που θέλησε να εμφανιστεί πιστός στη γραμμή του κόμματός του, αυτή τη γραμμή της καταστροφολογίας και όχι να σεβαστεί την πραγματικότητα.
Προφανώς δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αλλά είναι επίσης προφανές ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και βαίνει βελτιούμενη.
Αυτό μόνο η ΝΔ δεν το αναγνωρίζει, και απ΄ ότι φαίνεται και ο περιφερειάρχης”.