Μια πόλη, τέσσερις σκηνές, πέντε μπάντες.

Η Κομοτηνή σήμερα και αύριο πλημμυρίζει με νότες, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, στα δύο πάρκα της, και στην πανέμορφη αυλή του εκκλησιαστικού μουσείου, ντόπιοι καλλιτέχνες και σχήματα, παίζουν εθελοντικά μουσική για νέους αλλά και μεγαλύτερους.

 

 

«Τολμήσαμε τη συμμετοχή της Κομοτηνής σε αυτή την ευρωπαϊκή γιορτή του μουσικού πολιτισμού, και καταφέραμε να την κάνουμε θεσμό επί πέντε συνεχόμενα χρόνια», σημείωσε η Πρόεδρος της διοργανώτριας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κομοτηνής, κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι ετών από τη Χάρτα της Βουδαπέστης, μέσα από την οποία γεννήθηκε η ιδέα. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στη Γιορτή της Κομοτηνής συμπράττει και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Κομοτηνής, η υπεύθυνη του οποίου κ. Λουίζα Σαλτσίδου, μνημόνευσε τα επίκαιρα λόγια της Μελίνας Μερκούρη, ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή, και ψυχή δίνει ο πολιτισμός».

«Ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην κρίση», ανέφερε ο εμπνευστής του εορτασμού της Κομοτηνής, εθελοντής κ. Γιώργος Παπαλεξάνδρου.

ΓΙΟΜΟ 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 20/6

Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής, ώρα 20:00, Κλασσική και Χωροδιακή Μουσική-«Στα μονοπάτια της μουσικής του κόσμου», με το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Κυριακή 21/6

Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ώρα 19:00, Ελληνική & Ξένη Μουσική, με το Ωδείο του Μενέλαου Συκάκη.

Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής, ώρα 19:30, Παραδοσιακή Μουσική-Αφιέρωμα στον Δημήτριο Καντεμίρη, με τον Χρήστο Χατζόπουλο / Μουσικό Εργαστήρι «Νότα».

Πάρκο Αγίας Παρασκευής, ώρα 20:00, Βραδιά Λαϊκής Μουσικής, με τους Γιάννη Τζατζανά, Κυριάκο Τσακιράκη, Γιώργο Μασαλτζή, Γιάννη Κουλαουζίδη, Γιώργο Τζατζανά, Φώτη Ξενάκη, Δήμητρα Πάσχου, Μαρία Μουρατίδου.

Πάρκο Περιφέρειας, ώρα 21:30, Λαϊκή και Ρεμπέτικη Μουσική, με τους Σγουρή Μαργαρίτη, Νίκο Βερβερίδη, Λάζαρο Κεραμέα, Χαράλαμπο Καρανίκα, Ελβίρα Κουρτέση.