Περισσότεροι από 180 χορευτές από τη Θράκη θα δώσουν το «παρών» στο ραντεβού της 23ης Απριλίου

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σαπών η γενική πρόβα των σωματείων της Θράκης, που θα συμμετέχουν στο 9ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Περισσότεροι από 180 χορευτές παιδικής και εφηβικής ηλικίας από τα σωματεία της Θράκης ένωσαν τα χέρια τους, για να συμμετέχουν στην παραπάνω διοργάνωση την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 19.00 στο κλειστό γήπεδο της Καλαμίτσας Καβάλας.

Συντονιστής χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Στέλιος Νικολάου, ενώ τους χορευτές θα συνοδεύσουν μουσικά η Ελένη Αποστολίδου και ο Σίμος Αναστασιάδης στο τραγούδι, οι Γιώργος Κουμουλίδης, Σίμος Αναστασιάδης, Σταύρος Προσαλέντης και Ανδρέας Αλεξανδρίδης στην λύρα και ο Κωστας Τσαρμαντίδης και η Μαρία Αποστολίδου στο νταούλι.

Οι χορευτές από τη Θράκη θα παρουσιάσουν τους χορούς: 1) Τικ Μονόν, περιοχής Ματσούκας, 2) Διπάτ ή Ομάλ Τραπεζούντας, 3) Πατούλα ή Πιπιλομάταινα, παμποντιακός, 4) Τικ Τόνγιας και 5) Σαρίκουζ’, περιοχής Τραπεζούντας.

Στην πρόβα ήταν παρούσα το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕ κ. Χρύσα Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», κ. Σάββας Μαυρίδης, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, που φιλοξένησε άρτια τους χορευτές που κατέφθασαν στις Σάπες.
*Οι φωτογραφίες είναι της Μαρίας Αποστολίδου