Σάλος έχει ξεσπάσει με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» στο φύλλο της 28ης Οκτωβρίου, υπό τον τίτλο «ΝΔ – Gate με πρωταγωνιστή τον γραμματέα», σύμφωνα με το οποίο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, εμπλέκεται με συνομιλίες και με ρουσφέτια σε ποινικούς κρατούμενους.

Η εφημερίδα επικαλείται στο ρεπορτάζ της τη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών με πρωταγωνιστές πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόρους, αστυνομικούς και ελεύθερους επαγγελματίες που εξαρθρώθηκε το 2013.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Documento», από τις νόμιμες συνακροάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία – μέρος των οποίων και δημοσιεύει – προκύπτει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που όχι μόνο είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ αλλά και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, ο γαλάζιος Βουλευτής φέρεται να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους προαναφερθέντες συνομιλητές του – τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του, Νίκου Μανώλη – οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον Βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του! Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ – του Κώστα Βαξαβάνη – με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος και τη σχέση του με τον Λευτέρη Αυγενάκη, το ρεπορτάζ της Documento αναφέρει επί λέξει: «Τα στελέχη του ΣΔΟΕ, μέλη του κυκλώματος, είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα, δεκαέξι χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου, με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά, και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαμπάμτσης. Η σύλληψή τους έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται μετά τις συλλήψεις ως συνομιλητής και εξυπηρετών τον Μπαμπάμτση. Σε αυτές τις συνομιλίες ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο Βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου κατά την περίοδο της κράτησής του». Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης με τον οποίο φέρεται να μιλάει ο Λευτέρης Αυγενάκης; Σύμφωνα με την Documento, «o ενδιάμεσος στον εκβιασμό της Μάρας Αναστοπούλου, δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και μηδενικά εισοδήματα, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα, και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους. Επίσης, ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο και τον Μητροπολίτη Δωρόθεο». Στο ρεπορτάζ του ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι «είναι εκείνη την περίοδο που ο επιχειρηματίας συνομιλεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη για να τον προτρέψει να επικοινωνήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του «Αστέρα», Πολύχρονη Γριβέα, και να του ζητήσει να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον αχυράνθρωπο του. Αντάλλαγμα, ένα πουκάμισο για τον Βουλευτή και κάποιο άλλο ρούχο για τη σύζυγό του, με τους οποίους ο Μπαμπάμτσης φέρεται να είχε συναντηθεί και ένα διήμερο σε ένα σκάφος».

“Και ο φρουρός της Μπακογιάννη συνομιλητής του Μπαμπάμτση”

Σχέσεις με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση φέρεται να έχει και ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.,Γιάννης Σαραντόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως γράφει η «Documento», «o κ. Σαραντόπουλος μιλά συχνά-πυκνά με τον Μπαμπάμτση από τον οποίο ζητεί διάφορες χάρες, καθώς ο Μπαμπάμτσης βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τρεις δικαστικούς υπαλλήλους – δύο γυναίκες και έναν άντρα – οι οποίοι τον εξυπηρετούν για διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη». Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα συνομιλία τους, κατά την οποία ο φρουρός της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να ζητεί τη βοήθεια του επιχειρηματία για μία συλληφθείσα για υπόθεση τοκογλυφίας.

Ο Αυγενάκης κάνει μηνύσεις πριν κυκλοφορήσει το Documento

Ο Γραμματέας της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έσπευσε  – μια μέρα πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα – να διαμηνύσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, δηλώνοντας: «Το παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου – Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης».

Η απάντηση της Documento

Απαντώντας, η εφημερίδα αναφέρει: «Οι ίδιοι οι φρουροί του τον εκθειάζουν για τη «λεβεντιά» του να εξυπηρετήσει τον απαγωγέα του επιχειρηματία Παναγόπουλου. Όταν βέβαια έχει ελεύθερο χρόνο, ο κύριος Αυγενάκης στη Βουλή μιλά για τον νόμο, την τάξη και την τιμιότητα. Αντί να απαντήσει σε όλα αυτά ο κύριος Αυγενάκης με ευπρέπεια και αίσθηση ευθύνης, ανακοίνωσε πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Το έκανε μάλιστα πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα και δει τι γράφουμε. Μάλλον γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει πει στις συνομιλίες με τους «φίλους» του, και προσπαθεί να θολώσει τα νερά ανακαλύπτοντας «συκοφάντες». Το θέμα φυσικά δεν είναι ο κύριος Αυγενάκης, αφού όσα γράφουμε είναι το περιεχόμενο δικογραφίας και οι καταγραφές των δικών του συνομιλιών από νόμιμες παρακολουθήσεις. Αντιθέτως, κατανοούμε τη δύσκολη θέση του. Το θέμα είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Αν δηλαδή θα τον απομακρύνει από τη ΝΔ μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, την ώρα μάλιστα που έχει διαγράψει την Κατερίνα Παπακώστα για ψύλλου πήδημα»…  

Από γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εκδόθηκε η ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία. Οι αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento για τη δράση του Λευτέρη Αυγενάκη, την καθιστούν άκρως επίκαιρη. Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση. Να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κ.λπ. Από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από καταγγελίες για συκοφαντίες και παρακράτος. Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του».

Σε απάντησή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει:

«Όχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της Κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα Social Media».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento σχετικά με τις διασυνδέσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις-διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα. Αναμένουμε από τον Λ. Αυγενάκη αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ανησυχεί για τη δήθεν ανομία που επικρατεί, τις απαραίτητες εξηγήσεις». 

πηγή: candianews.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr