Για τις κινητοποιήσεις στις αρχές του 2017

Διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Καλλίστης και Περιφέρειας,  αναφέροντας ότι κλήθηκαν σε απολογία για τις κινητοποιήσεις των αρχών του 2017 ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου και άλλα πέντε μέλη του.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες της περιφέρειας να απαντήσουν αγωνιστικά στις διώξεις και την αντιαγροτική πολιτική που τους εξοντώνει, αλλά και στο νέο πακέτο μέτρων κυβέρνησης – κουαρτέτου, με τη συμμετοχή τους στην απεργία της 17ης Μαΐου.

«Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», σημειώνει. «Την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζουν, τα ίδια αυταρχικά μέτρα θα χρησιμοποιήσουν για να μας τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιδράσεις μας. Όμως τους προειδοποιούμε: Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοια μέσα θα μας γονατίσουν. Το αντίθετο μάλιστα, μας πεισμώνουν (…) Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».