«Πράσινο φως» για την προκήρυξη δύο έργων οδοποιίας στον νομό Ροδόπης, με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, άναψε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην πρώτη περίπτωση, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που θα αφορά στη «Συντήρηση – βελτίωση βατότητας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Ροδόπης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα έχει την ευθύνη της διενέργειας του διαγωνισμού.

Στη δεύτερη περίπτωση, το έργο που απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή ήταν «Αποκατάσταση παραμορφώσεων – καθιζήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Ροδόπης», το οποίο έχει προϋπολογισμό 272.190 ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση, το όργανο ενέκρινε ομόφωνα τους όρους διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας ηλεκτρονικού διαγωνισμού, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας είχε εγκρίνει κονδύλι, ύψους 50.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του δρόμου Ξυλαγανής- Ιμέρου, που είχε υποστεί καθίζηση από την κακοκαιρία τον Δεκέμβριο, και ήδη ο σχετικός διαγωνισμός είναι στον «αέρα».