Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική αναδάσωση που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων ΑΜ-Θ και τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, στη Νέα Πέτρα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.

Η συμμετοχή των εθελοντών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και φυτεύτηκαν 1.200 δένδρα και θάμνοι καλύπτοντας περιφραγμένη έκταση 30 στρεμμάτων.

Φυτεύτηκαν σπάρτο και φουσκιά για τους λαγούς, πυράκανθος για τις πέρδικες, πεύκο και κυπαρίσσι για την προστασία του εδάφους από τη διάβρωση, ψευδακακία για τη λίπανση του εδάφους, κουτσουπιά και αμυγδαλιά για την όμορφη ανθοφορία τους, και δεντρολίβανο για τη βόσκηση των μελισσών.

Στη δράση συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, η Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων & Διαχειριστών Φυσικού Περιβάλλοντος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, η Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής, ο Σκοπευτικός Σύλλογος «Ορίων», δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εθελοντές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης κ. Μαρίνα Γκοτζαρίδου.

Με ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του στους προαναφερθέντες, αλλά και προς τη Ζυθοποιία Μακεδονίας- Θράκης ΒΕΡΓΙΝΑ, για το τσάι του βουνού (TUVUNU) που προσέφερε στους συμμετέχοντες.

«Ίσως ήταν η μεγαλύτερη εθελοντική αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της πρωτοβουλίας του.