(φωτό αρχείου)

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε διαπραχθεί το βράδυ της 30-4-2014 στον Μίσχο Ροδόπης.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 29, 28, 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου περί όπλων και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις δράστες, το βράδυ της 30-4-2014, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Οι τρεις εξ αυτών, οι ηλικίας 29, 28 και 26 ετών, φορώντας κουκούλες full face, αποβιβάστηκαν από το όχημα, παραβίασαν την περίφραξη, και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από τον 34χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου, τον ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και ξύλινου ροπάλου, τον έδεσαν χειροπόδαρα, και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, με το οποίο και διέφυγαν.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο 29χρονος και ο 28χρονος εκ των δραστών, είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για ανθρωποκτονία (!), ενώ ο 26χρονος και ο 22χρονος έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπές.