Συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 30, 27 και 26 ετών, και ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ 2Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ως προπομπός του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο Πακιστανός, και με το οποίο προωθούνταν οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο 30χρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης  των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγο πιο κάτω το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια ο δράστης το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 26χρονος για κλοπές.