Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 25 (άντρες) και 38 (γυναίκα) ετών, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί όπλων.

ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 2Στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο διότι τον εντόπισαν να καλλιεργεί σε δύο διαφορετικά σημεία, συνολικά 44 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80 έως 3,40 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στην οικία του, καθώς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

– Ένα φυτό κάνναβης ύψους 50 εκατοστών.

– Μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,3 γραμμαρίων.

ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 3– Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι ίδιοι αστυνομικοί, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να καλλιεργούν σε αγροτική περιοχή τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,80 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στην οικία του ζευγαριού, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

– Δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 17 γραμμαρίων.

– 29 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX.