Συνελήφθησαν στον νομό Ροδόπης από αστυνομικούς της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 29, 28, 25 (άντρες) και 35 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, συνελήφθησαν ο 28χρονος και η 35χρονη, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο που οδηγούσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Εντός του οικισμού Μέστης ο οδηγός ακινητοποίησε τελικά το όχημα και μαζί με τον 29χρονο συνοδηγό του τράπηκαν πεζοί σε φυγή ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα είκοσι πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 25χρονου περιλαμβάνει και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.