Τέσσερις διακινητές συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Πρόκειται για έναν 42χρονος Έλληνα και για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 29 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα με αυτό στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διότι, όπως προέκυψε, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ο ίδιος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

2Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 13 μη νόμιμους μετανάστες.

Τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.