Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί τους τελευταίους μήνες στον νομό Ροδόπης το νομικό πλαίσιο που απαγορεύει την κίνηση βαρέων οχημάτων παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητόδρομων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας.


Το ζήτημα απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία, κυρίως μετά από την κατασκευή και λειτουργία σταθμού διοδίων στον Ίασμο. Προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων, οι νταλίκες και τα φορτηγά που εκτελούσαν δρομολόγια επί της Εγνατίας Οδού, άρχισαν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα να χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, αλλά και την επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης. Συνέπεια αυτού ήταν φυσικά να ανακύπτουν αυξημένοι κίνδυνοι ατυχημάτων, καθώς επίσης να επιβαρύνεται υπέρμετρα και να φθείρεται ταχύτερα το οδόστρωμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η παρέμβαση της Πολιτείας, μετά από σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών της αντιπεριφέρειας Ροδόπης, δια του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πήρε «σάρκα και οστά» ουσιαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη, στην οποία ορίζονταν ρητά τα 111 τμήματα δρόμων ανά τη χώρα στα οποία απαγορεύεται να κινούνται βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία αντιπεριφέρειας και τροχαίας, έγινε η απαραίτητη προεργασία, τοποθετήθηκε η κατάλληλη σήμανση στους δρόμους, και ξεκίνησαν οι συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Στον νομό Ροδόπης τα κλιμάκια της τροχαίας δεν άργησαν να βγουν στους δρόμους για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων και τη βεβαίωση παραβάσεων.

Το inkomotini.news είχε καταγράψει μια τέτοια εξόρμηση σε ρεπορτάζ της 11ης Δεκεμβρίου. Τη μέρα εκείνη είχαν επιβληθεί από την τροχαία συνολικά τέσσερα πρόστιμα των 1.000 + 1.000 ευρώ, σε δύο νταλίκες με τουρκικές πινακίδες, και σε άλλες δύο που ανήκαν σε ελληνικές εταιρίες με έδρα την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη (θυμηθείτε ΕΔΩ). Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην επικράτεια του νομού έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2017, είχαν βεβαιωθεί συνολικά δεκαέξι παραβάσεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ροδόπη φέρεται να πρωτοστατεί στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, μιας και στους γειτονικούς νομούς οι έλεγχοι της τροχαίας είναι μηδαμινοί. Τούτο οδήγησε σε μια ικανοποιητική αποσυμφόρηση του τοπικού οδικού δικτύου του νομού, αφού στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων έχουν εμπεδώσει ότι ανά πάσα στιγμή αν «κατέβουν» από την Εγνατία Οδό μπορεί να δεχτούν ένα «τσουχτερό» πρόστιμο.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, με επιβολή προστίμου απειλούνται και οι τοπικοί επαγγελματίες οδηγοί, για τους οποίους έχει μεν προβλεφθεί η έκδοση ειδικών αδειών διέλευσης από το τοπικό οδικό δίκτυο, πλην όμως παρατηρούνται καθυστερήσεις στις διαδικασίες χορήγησης αυτών από το αρμόδιο Υπουργείο. Ωστόσο, τη δυσλειτουργία αυτή φαίνεται πως τη λαμβάνουν υπ’ όψιν οι ελεγκτικές αρχές, εξ ου και από τα στοιχεία που διαθέτουμε, προκύπτει ότι μάλλον δίνεται έμφαση στον έλεγχο οχημάτων ξένων συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, ότι από τις δεκαέξι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν έως τις 20 του προηγούμενου μήνα, οι δώδεκα αφορούσαν σε αλλοδαπά φορτηγά και μόνο τέσσερα σε φορτηγά που ανήκουν σε εταιρίες της ημεδαπής.