Χειροπέδες στους δύο Βούλγαρους διακινητές

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 54 μη νόμιμους μετανάστες. Οι 52 από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και οι άλλοι δύο υπήκοοι Σομαλίας.

Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι ο 36χρονος επέβαινε σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος.

Σημειώνεται ότι από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων στο πίσω μέρος του μικρού φορτηγού, μεταξύ των οποίων και δεκατρείς ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και ότι η μοναδική πόρτα εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό ήταν ασφαλισμένη εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.