Επισκέψεις σε σχολεία και συναντήσεις με τους προϊσταμένους της εκπαιδευτικής κοινότητας, είχαν οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, λαμβάνοντας ενημέρωση τόσο για τα θέματα που συνιστούν θετικά βήματα, όσο και για εκείνα που χρήζουν επίλυσης.

Οι Βουλευτές τη Δευτέρα 11/9 παρέστησαν στις επίσημες τελετές αγιασμού στο 3ο Δημοτικό και στο 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, ενώ την Τρίτη 12/9 επισκέφθηκαν το 3ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ. Ευχήθηκαν σε μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο, και συζήτησαν μαζί τους για εκπαιδευτικά ζητήματα.

Την Πέμπτη 14/9 επισκέφθηκαν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Στη συνάντηση με την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, προτάθηκαν λύσεις για διαδικαστικά θέματα και έγινε ενημέρωση για την πορεία των προσλήψεων εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού. Η κ. Κοσμίδου ενημέρωσε τους Βουλευτές και για τις πρώτες εγγραφές μαθητών στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο που λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος στην Κομοτηνή, και που ήδη φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης. Επίσης έγινε ενημέρωση για το Ειδικό Γυμνάσιο το οποίο επίσης λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος στην Κομοτηνή, καλύπτοντας ανάγκες μαθητών που για χρόνια η Πολιτεία αγνοούσε.

Με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη, οι Βουλευτές συζήτησαν θέματα σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στον νομό, οι οποίες προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να ξεκινά χωρίς προβλήματα. Ειδική μνεία πάντως έγινε στην ειδική αγωγή, για την οποία οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να ζητήσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.