Συνελήφθησαν την Παρασκευή στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, συνολικά 6 διακινητές, οι οποίοι, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 23 μη νόμιμους μετανάστες.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 65 και 40 ετών, και για τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 52, 46, 42 (άνδρες) και 51 ετών (γυναίκα).

c2Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 65 ετών, διότι μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 65χρονος, με το οποίο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τους 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Παρασκευής, σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε έτερο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Παρασκευής, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού συνέλαβαν τον 52χρονο και την 51χρονη, διότι μετέφεραν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 3 μη νόμιμους μετανάστες.

c5Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας στο τροχόσπιτο, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, ενώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.