Ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις από τις 22 ως τις 24 Σεπτεμβρίου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA που στοχεύει να αποτελέσει πυλώνα τουριστικής/πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, συμβάλλοντας στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή τουριστική – πολιτιστική δραστηριότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης προγραμματίζονται ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας αρχαίων ευρημάτων της Εγνατίας Οδού, ταυτόχρονη παρουσίαση – προβολή δράσεων – εκδηλώσεων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης και οθονών προβολής, αγώνας δρόμου εντός πόλης 5 χιλ. «VIA EGNATIA RUN», μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα, την μπάντα Κόζα Μόστρα κ.ά. κατά το διάστημα από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Στο μήνυμά του ενόψει της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν εθελοντικά την όλη προσπάθεια: «Πιστεύοντας απόλυτα στη δύναμη του Εθελοντισμού, ο οποίος μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και μπορεί να συμβάλλει θετικά σε επίπεδο ανάπτυξης, οικονομίας, κοινωνίας, ηθών, αξιών κ.ά., και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες υλοποίησης των παραπάνω δράσεων, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος/η να βοηθήσει, εθελοντικά, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής του/της ως εθελοντής/τρια του «Περιφερειακού Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην ΠΕ Ροδόπης έτους 2017»».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις antip-rodop@pamth.gov.gr, dianaptixis@pamth.gov.gr ή στα fax 2531354206 έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ακολουθεί η φόρμα της αίτησης που καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι:

Αίτηση συμμετοχής εθελοντή/τριας

«Περιφερειακού Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην ΠΕ Ροδόπης

έτους 2017»

ΕΠΩΝΥΜΟ : ……………………………

ΟΝΟΜΑ : ………………………………..

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : …………………….

Διεύθυνση επικοινωνίας : …………………………

Τηλέφωνα επικοινωνίας : …………………………..

E-mail : ……………………………………………

Έτος γέννησης : …………………………………….

Είστε μέλος Συλλόγου ή εθελοντικής οργάνωσης ; ………………………….

Αν ναι, σημειώστε την επωνυμία του Συλλόγου / Οργάνωσης :

………………………………………………………………..

Τομείς εθελοντισμού :

  1. Έναρξη αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN 2. Διαδρομή αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN 3. Τερματισμός αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN – Απονομές – Λήξη αγώνα
  2. Λοιπές υπηρεσίες VIA EGNATIA

Σε σχετική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τους τέσσερις τομεάρχες και το συντονιστή εθελοντισμού θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες εθελοντικής προσφοράς.

Υπεύθυνη Δήλωση – Αποδοχή όρων συμμετοχής εθελοντή / τριας :

Με την παρούσα αίτηση δηλώνω ότι συμφωνώ και αποδέχομαι τη χρήση προσωπικών μου στοιχείων και της εικόνας μου για τους σκοπούς του VIA EGNATIA, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, από την Οργανωτική Επιτροπή – Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Ροδόπης. Η αίτησή μου αυτή αφορά αποκλειστικά στην προσφορά των εθελοντικών μου υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση σε έμμισθη εργασιακή σχέση. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής σε περίπτωση σωματικής ή άλλης βλάβης ή ζημιάς από οποιαδήποτε αιτία κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα δρόμου ή των δράσεων – εκδηλώσεων του VIA EGNATIA. Δηλώνω πως τα στοιχεία που έχω δηλώσει είναι αληθή και δεσμεύομαι πως δεν θα εκχωρήσω σε άλλο άτομο το εθελοντικό πόστο που θα μου υποδείξει η οργανωτική επιτροπή. Δηλώνω πως έχω διαβάσει τους παραπάνω όρους για τη συμμετοχή μου ως εθελοντής / τρια, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες και τους αποδέχομαι.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής ως εθελοντές έχουν μόνο οι ενήλικες, άνω των 18 ετών κατά τις 22-09-2017.

Ο Αιτών

Ημερομηνία : …………………………..

Υπογραφή : ……………………………..