(φωτό αρχείου)

Δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έναν μη νόμιμους μετανάστες (δεκατρείς Πακιστανούς, τέσσερις Αφγανούς και τέσσερις Ιρακινούς), συνελήφθησαν στην  Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ. επιβατηγό που επίσης έφερε βουλγαρικές πινακίδες, και το οποίο οδηγούσε ο 47χρονος μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα τους παράνομους μετανάστες.

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί και στα δύο οχήματα, ο 27χρονος σταμάτησε, ενώ ο 47χρονος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην προσπάθειά του μάλιστα να διαφύγει, εισήλθε σε αγροτική περιοχή όπου το όχημα προσέκρουσε σε ξύλινο στύλο της ΔΕΗ και ακινητοποιήθηκε, με τον ίδιο να τρέπεται πεζός σε φυγή, ακινητοποιούμενος ωστόσο σε παρακείμενο αγρό όπου και συνελήφθη.

Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο μη νόμιμοι μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Σσιμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για παροχή πρώτων βοηθειών.

Η δικογραφία σε βάρος του 47χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς λόγω των ζημιών που υπέστη ο στύλος της ΔΕΗ.

Κατασχέθηκαν:

  • τα δύο οχήματα.
  • το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.
  • τα δύο κινητά τηλέφωνα των διακινητών.

Ο 47χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα καθώς επίσης για κλοπή, πλαστογραφία και αντίσταση.