%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83-2Συνελήφθησαν χθες (22/11) και σήμερα (23/11), στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, τέσσερις διακινητές (δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 17 ετών, και δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 44 ετών), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρεις μη νόμιμους μετανάστες (είκοσι έναν Πακιστανούς και δύο Ινδούς).

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83-1Στην πρώτη περίπτωση, χθες βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι δύο Πακιστανοί διακινητές οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από αυτούς. Ο 35χρονος κατευθύνθηκε προς τον Ίασμο όπου εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο συνελήφθη άμεσα. Ο 17χρονος κατευθύνθηκε προς το χωριό Ρίζωμα, όπου επίσης εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο συνελήφθη και αυτός άμεσα. Συνολικά οι διακινητές μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83-3Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 44χρονο ημεδαπό να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που ακολουθούσε με οδηγό τον 68χρονο ημεδαπό, και με το οποίο μεταφέρονταν παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμοι μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα τέσσερα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.