Συνελήφθησαν στον νομό Ροδόπης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 48, 38 και 34 ετών, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μπανγκλαντές.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό τον 48χρονο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος, με το οποίο μετέφερε τους δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες. Σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 34χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ ο 38χρονος οδηγός του δεύτερου δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Ακολούθως ο 38χρονος εισήλθε στον οικισμό Θρυλορίου όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού, χωρίς να υπάρξει ευτυχώς κάποιος τραυματισμός. Στη συνέχεια ο διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

*φωτό αρχείου.