Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 19 ετών, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες. (Τέσσερις ομοεθνείς τους και έναν υπήκοο Πακιστάν).

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 19χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, αναγκαζόμενος τελικά να ακινητοποιήσει το όχημα, ενώ ο 24χρονος συνοδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός κινούμενος σε αγροτική περιοχή, όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη των παράνομων μεταναστών.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.