Συνελήφθη 27χρονος Πακιστανός διακινητής και ο 30χρονος ομοεθνής συνεργός του

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου δύο Πακιστανούς διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, έναν 27χρονο και έναν 30χρονο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, ενώ αυτό κινούταν στην  Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Εκείνος, αντί να ακινητοποιήσει το όχημα, ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με τη συνδρομή και αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, και ο 27χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εξήλθε από την Εγνατία και κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Βαφέικων Ξάνθης. Εκεί ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 30χρονο συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή, κινούμενοι σε αγροτική περιοχή. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Οι δύο διακινητές μάλιστα αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους από τους αστυνομικούς, εξ ου και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνεται και το αδίκημα της αντίστασης.

Επιπλέον, ο 27χρονος οδηγός του αυτοκινήτου βαρύνεται με ένα επιπλέον αδίκημα, αυτό της παράβασης του ΚΟΚ, δεδομένου ότι από τον έλεγχο των αστυνομικών προέκυψε ότι δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Σημειώνεται τέλος ότι κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.