Χειροπέδες σε έναν 44χρονο και μια 38χρονη από τη Βουλγαρία

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας 44χρονος και μία 38χρονη, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες. Οι 14 από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και οι 2 υπήκοοι Ιράκ.

Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο ύψος του κόμβου Μέστης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, η καρότσα του οποίου ήταν έμφορτη με κάρβουνα.

Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές είχαν αποκρύψει τους 16 μη νόμιμους μετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος  της καρότσας του φορτηγού.

Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, την ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσονταν στο εσωτερικό της, την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού ατόμων, προέκυπτε εμφανής κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.