Χειροπέδες σε έναν 42χρονο και έναν 37χρονο, που μετέφεραν παράνομα 10 Πακιστανούς και έναν Ινδό

Δύο υπήκοοι Γεωργίας, ένας 42χρονος και ένας 37χρονος, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή του Ιάσμου Ροδόπης, διότι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες, 10 Πακιστανούς και έναν Ινδό.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου εντόπισαν σε επαρχιακή οδό της περιοχής δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είχε προσκρούσει σε πυλώνα της Δ.Ε.Η., χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 37χρονος οδηγώντας το ένα αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο δεύτερο όχημα, που οδηγούσε ο 42χρονος, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες.

Άμεσα οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών καθώς και αστυνομικού σκύλου, διεξήγαγαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν στη γύρω αγροτική περιοχή τους 11  μη νόμιμους μετανάστες.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, όπως και το χρηματικό ποσό των 585 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.