Στην Αμβροσία με στελέχη του ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης

Την Αμβροσία επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που σημειώθηκε στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση της Κυριακής στις περιοχές της Αμβροσίας, του Σώστη, του Λινού και του Πολυάνθου. Βάσει της αυτοψίας με τους  αρμόδιους, την μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν οι καλλιέργειες βάμβακος, καλαμποκιού και ηλίανθου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Τμηματάρχης Εκτιμήσεων και Αναπληρώσεων του ΕΛΓΑ και αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Δημήτρης Πανταζής, ο επόπτης του ΕΛΓΑ Βασίλης Πλουμίδης και ο πρόεδρος του οικισμού Αμβροσίας κ. Κώστας Καραγιοβάνης, που έκαναν επί τόπου καταγραφή των ζημιών, εξηγώντας πως όσοι επλήγησαν καλούνται να κάνουν άμεσα δηλώσεις στους οικείους δήμους ενώ θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Τσαλικίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκρισή του, ενώ εξέφρασαν την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης, καθώς η ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους είναι μεγάλη.