20140925_202846[1]

 

Η συγκρότηση μια πενταμελούς επιτροπής που θα αναλάβει να «υφάνει» την κλωστή της συνένωσης, της συνεννόησης και του διαλόγου της τοπικής κοινωνίας, ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης για την Τοπική Ανάπτυξη, που έγινε στο Πολυλειτουργικό κέντρο στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία της “Φιλαδελφίας”.

Οι ομιλητές, Μανώλης Κιουτσούκης (Φιλαδελφία), Δημήτρης Μιχαηλίδης(Δημοσιογράφος Αγρόραμα), Βάκης Τσιομπανίδης (ΑΚΚΕΛ), προσπάθησαν να σπείρουν το σπόρο του προβληματισμού, για την χάραξη μια νέας εθνικής στρατηγικής, η οποία θα έχει ως βάση τον τρόπο Διατροφής και πώς καταναλωτές και παραγωγοί μπορούν να αρχίσουν να έχουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους. Αφ’ ενός για να γνωρισθούν μεταξύ τους , αφ’ ετέρου να βρουν εκείνους τους τρόπους, που σαν τοπική κοινωνία θα αποκομίζουν οφέλη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Να «παίζουμε» δηλαδή στο επίπεδο των Νικητών και όχι αυτό της καχυποψίας, της μιζέριας και της μισαλλοδοξίας! Να μας ενδιαφέρει η εικόνα της περιοχής μας, αφού πρώτα την γνωρίσουμε, να την αγαπήσουμε, να την προωθήσουμε!  Με λίγα λόγια να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα:

Να ενδιαφερθούμε για την ιστορία της περιοχής μας, το προφίλ της, τον Πολιτισμό της, τα προϊόντα της!

Να ενδιαφερθούμε για τις συνεργασίες που μπορούμε να αναπτύξουμε ως επαγγελματίες, με στόχο την προαγωγή του προσωπικού και του κοινού καλού.

Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί μια περιοχή και να μην επαιτεί …στην Αθήνα, αλλά αντίθετα να είναι υπολογίσιμη και μάλιστα αυτή να χαράσσει την πορεία της και όχι κάποιοι από γυάλινα γραφεία στην Αθήνα, είναι να αναπτυχθεί ενδογενώς.

Δηλαδή να υπάρχει Τοπική Ανάπτυξη! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια γραμμή που ορίζει ότι προσέχουμε τον τόπο μας, -Ιστορία, Πολιτισμό- τους ανθρώπους του  και τα προϊόντα του!

Συζητάμε αγοραστικό κοινό και Παραγωγοί(Αγρότες-Κτηνοτρόφοι)και καθορίζουμε τι θέλουμε να παράγουν οι δεύτεροι, με τήρηση όλων των προδιαγραφών ποιότητας. Συνεργαζόμαστε, εμπιστευόμαστε και καταναλώνουμε τα προϊόντα της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι χτίζουμε  την τοπική εφοδιαστική αλυσίδα(σ.σ. με όλα τα οικονομικά οφέλη να παραμένουν στον τόπο όπως ο ΦΠΑ). Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας η τοπική κοινωνία, καθίσταται αυτάρκης, ενωμένη, συμπαγής και ανεξάρτητη.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τον συντονιστή Μανώλη Κιουτσούκη, Κοσμά Παπαχρήστου(γιατρό), Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο(Μηχανικό Περιβάλλοντος), Γιώργο Μάντζαρη, (Κτηνοτρόφο), Βασιλική Μαχαίρα(Δημοσιογράφο).

Οι συναντήσεις της επιτροπής είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, στο κτίριο της Αναπτυξιακής Ροδόπης και στη διάρκειά τους, θα γίνονται συζητήσεις για τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας της Ροδόπης. Την επόμενη Πέμπτη θα τεθεί το ζήτημα των Αγροδιατροφικών προϊόντων και των προβλημάτων της Κτηνοτροφίας.

Β.Μ

20140925_201356[1]

Από την εκδήλωση για την τοπική ανάπτυξη που διοργάνωσε η Φιλαδελφία στην Κομοτηνή

20140925_201127[1]