Ξεπερνούν τους 2.500 όσοι έχουν εξασφαλίσει το «ελευθέρας» για τα διόδια Ιάσμου και Μέστης

Σε 6.424 ανέρχονται πλέον οι συνολικοί δικαιούχοι της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια Τύριας, Παμβώτιδας, Μαλακασίου, Μουσθένης, Ιάσμου, Μέστης, Αρδανίου και Ιεροπηγής της Εγνατίας Οδού.

Πριν από τα Χριστούγεννα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε εγκρίνει τα πρώτα 1.370 σχετικά αιτήματα (θυμηθείτε ΕΔΩ). Όσοι κατέστησαν δικαιούχοι τη συγκεκριμένη περίοδο, με την είσοδο της νέας χρονιάς απέκτησαν τη δυνατότητα να διέρχονται χωρίς την καταβολή αντιτίμου από τους τοπικούς σταθμούς διοδίων.

Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα και η δεύτερη, μακροσκελής λίστα, η οποία περιλαμβάνει 5.054 δικαιούχους από τους Δήμους Αβδήρων, Αμύνταιου, Αλεξανδρούπολης, Άργους Ορεστικού, Αρριανών, Διδυμοτείχου, Ηγουμενίτσας, Ιάσμου, Καστοριάς, Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών, Μετσόβου, Νεστορίου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Πρεσπών, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Φιλιατών, Φλώρινας και Οικισμών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι 4 Δήμοι του Νομού Ροδόπης καταλαμβάνουν πάνω από το 1/3 της επίμαχης λίστας, καθότι οι 1.782 δικαιούχοι κατοικούν στην επικράτειά τους. Αθροιστικά, λοιπόν, οι Ροδοπίτες που εξασφάλισαν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Ιάσμου και Μέστης ξεπερνούν πλέον τους 2.500.

Για να δείτε αν περιλαμβάνεστε στους νέους δικαιούχους, πατήστε ΕΔΩ (Control – F και βάλτε τον αριθμό των πινακίδων σας).