«Γεγονός – ντροπή» για τη μελισσοκομία της Ροδόπης, χαρακτηρίζεται από τον τοπικό Μελισσοκομικό Σύλλογο «Το Κεντρί», η κλοπή από την περιοχή «Κούρσουμλου» του Δήμου Μαρώνειας, δέκα διπλών κυψελών οριζόντιας ανάπτυξης, λευκού χρώματος, είκοσι τελάρων η κάθε μία, προετοιμασμένες κατάλληλα για βασιλοτροφία, ιδιοκτησίας Δημήτρη Γκούρδογλου, μελισσοκόμου – βασιλοτρόφου από την Κομοτηνή.

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗΜε την ανακοίνωσή του μάλιστα ο σύλλογος επικηρύσσει τον κλέφτη με δέκα βασίλισσες φετινής παραγωγής (2016).

Ταυτόχρονα, καλεί όποιον στου οποίου την αντίληψη υποπέσει κάτι σχετικό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6944727261, 6949104465, 6976122692.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών του συλλόγου, η κλοπή διαπράχθηκε από ομάδα ατόμων, καθώς «οι κυψέλες αυτές είναι σαν σεντούκια και με ένα άτομο δεν σηκώνονται. Μπορεί να έχουν το ίδιο βάρος με της καθέτου ανάπτυξης, αλλά εργονομικά δεν βολεύουν να σηκωθούν από ένα άτομο». Επειδή, δε, είναι αυτοσχέδιες, κατασκευασμένες με πλακάζ, οι δράστες λογικά δεν θα τις «κυκλοφορήσουν» αλλά θα τις «μεταγγίσουν» σε δικές τους.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μετά το ανάλογο περσινό στο δάσος της Νυμφαίας Κομοτηνής, και έχει θορυβήσει τους μελισσοκόμους της Ροδόπης, καθώς διαπιστώνουν πως απ’ ότι φαίνεται «οι απλοχέρηδες αυξάνονται».