Συντρίμμια του υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου CT2K που αγνοούνταν από τα ραντάρ, εντόπισε στην περιοχή της Κερασιάς του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης, δέκα χιλιόμετρα από τον οικισμό του Σώστη, ελικόπτερο Super Puma που συμμετείχε στις έρευνες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού για την προσέγγιση του σημείου ενώ δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής η τύχη του πληρώματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ανεπισήμως, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο Ουκρανοί επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν απογειωθεί στις 12:30 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Ρουμανία.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί μαζί με ένα πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, το οποίο δυόμισι περίπου ώρες μετά την απογείωσή τους, 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας, ανέφερε ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

Το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά δήλωσε ότι δεν θα κινητοποιηθεί και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, προς αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Στην ευρύτερη περιοχή ο καιρός ήταν άστατος.