Οι έντονες, συνεχείς και εκτενείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη υψηλών πληθυσμών κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Για τους ανωτέρω λόγους, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Νίκου Τσαλικίδη, πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα, και το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου, εκτεταμένοι αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας σε περίπου 30.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις παραλίμνιες περιοχές της Βιστωνίδας και της Ισμαρίδας και σε χέρσες – ακαλλιέργητες εκτάσεις στις περιοχές Διαλαμπής, Κοπτερού, Αμαξάδων, Ιάσμου, Σάλπης, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Ιμέρου, Παγουρίων, Σιδηροχωρίου και Ανδριανής.

Οι ενέργειες καταπολέμησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης υλοποιούνται τόσο με επίγεια, όσο και με εναέρια μέσα, κι εντείνονται περαιτέρω τις προσεχείς ημέρες.  Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται η εκτέλεση υπολειμματικής ακμαιοκτονίας σε σημεία όπου παρουσιάζεται ανάγκη.

«Επιχειρούμε με σχέδιο και συστηματικά, υπολογίζοντας στην συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των πολιτών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τσαλικίδης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την τρέχουσα εβδομάδα στην επικράτεια του νομού Ροδόπης:

Τρίτη 3 Ιουλίου Τετάρτη 4 Ιουλίου Πέμπτη 5 Ιουλίου Παρασκευή 6 Ιουλίου
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ

ΜΑΡΩΝΕΙΑ

ΙΜΕΡΟΣ

ΠΡ.ΗΛΙΑΣ

ΑΓ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ

ΛΗΝΟΣ

ΣΩΣΤΗΣ

ΙΑΣΜΟΣ

ΚΟΠΤΕΡΟ

ΑΜΑΞΑΔΕΣ

ΒΙΠΕ

ΡΟΔΙΤΗΣ

ΘΡΥΛΟΡΙΟ

ΙΣΑΛΟΣ

ΚΟΣΜΙΟ

ΑΜΦΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΑΓΟΥΡΙΑ

ΠΟΡΠΗ

ΚΑΛΛΙΣΤΗ

ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ

ΓΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΣΑΛΠΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΜΕΣΗ

ΠΡΩΤΑΤΟ

ΔΟΥΚΑΤΑ

ΠΑΡΑΔΗΜΗ

ΠΑΓΟΥΡΙΑ

Ν.ΣΙΔΕΡΟΧΩΡΙ

ΚΑΛΑΜΟΚΑΣΤΡΟ

ΙΤΕΑ

ΜΕΣΟΧΩΡΙ

ΜΩΣΑΙΚΟ-ΓΑΛΗΝΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΟΡΠΗ

ΛΟΦΑΡΙ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ

ΦΑΝΑΡΙ

(ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ

ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑ)

ΑΡΩΓΗ

(ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ

ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑ)

ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΕΛΩΝΕΙΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΦΥΛΑΚΕΣ