Ροδόπη: Δεν αστειεύεται η Τροχαία – Μοίρασε «καμπάνες» σε νταλίκεςΓιατί «τράβηξε το χειρόφρενο» σε δύο νταλίκες από την Τουρκία.

Η σημερινή δεν ήταν τυχερή ημέρα για τέσσερις οδηγούς νταλικών που, αψηφώντας τη σχετική απαγόρευση, εξήλθαν της Εγνατίας Οδού για να αποφύγουν την πληρωμή διοδίων και κινήθηκαν επί της παλιά εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης. Για κακή τους τύχη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλιμάκια της Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τα οποία, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία, τους βεβαίωσαν τις αντίστοιχες παραβάσεις. Συγκεκριμένα, σε κάθε έναν από τους τέσσερις οδηγούς των νταλικών, καθώς και στους ισάριθμους εργοδότες τους, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Ροδόπη: Δεν αστειεύεται η Τροχαία – Μοίρασε «καμπάνες» σε νταλίκεςΣημειωτέον ότι οι δύο νταλίκες ανήκαν σε εταιρίες ελληνικών συμφερόντων, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι άλλες δύο ήταν τουρκικές. Στην πρώτη περίπτωση, οι οδηγοί κλήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα πληρώσουν τα διοικητικά πρόστιμα (1.000+1.000 ευρώ) και τους επιτράπηκε να συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους.

Για τους οδηγούς των νταλικών από την Τουρκία τα πράγματα έγιναν αρκετά πιο περίπλοκα. Τα οχήματά ακινητοποιήθηκαν από την Τροχαία και οδηγήθηκαν σε παράπλευρους χώρους, ώστε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία. Θα παραμείνουν εκεί, με σηκωμένα τα χειρόφρενα, έως ότου καταβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα, τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τους ιδιοκτήτες.

Ροδόπη: Δεν αστειεύεται η Τροχαία – Μοίρασε «καμπάνες» σε νταλίκεςΟι παραπάνω περιπτώσεις επιβεβαιώνουν ότι οι υπηρεσίες της Τροχαίας φαίνεται πως δεν αστειεύονται πλέον σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την απαγόρευση της κίνησης βαρέων οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι εταιρείες που επιθυμούν να κινούνται επί των ΠΕΟ, προκειμένου να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν σε τοποθεσίες κατά μήκος αυτών, μπορούν να αιτηθούν και να λάβουν ειδική άδεια, η οποία χορηγείται μέσω της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.