Σε ΦΕΚ η απόφαση του Χρ. Σπίρτζη με τα 111 τμήματα δρόμων σε όλη την Ελλάδα

Τα τμήματα του οδικού δικτύου στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων καθορίζει το Υπουργείο Μεταφορών, με την απόφαση «Καθορισμός και σήμανση οδών οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Στο ΦΕΚ της απόφασης του κ. Χρήστου Σπίρτζη αναφέρεται πως η απαγόρευση ισχύει για «το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας» και γίνεται «για λόγους οδικής ασφάλειας, προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών των οδών αυτών, καθώς και την αποτροπή της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του εγγύς οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και ταχείας φθοράς του οδοστρώματος του οδικού δικτύου».

Στην απόφαση περιλαμβάνονται 111 τμήματα εθνικών οδών, νέων και παλαιών, παράπλευρες οδοί και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Εξ αυτών, 4 βρίσκονται στην επικράτεια του νομού Ροδόπης και πρόκειται συγκεκριμένα για τα κάτωθι:

  1. Εθνική Οδός 2: Τμήμα από Όρια με Νομό Ξάνθης – Υφαντές – Α/Κ Δυτ. Κομοτηνής Εγνατίας Οδού – Κομοτηνή
  2. Επαρχιακή Οδός 14 Ν. Ροδόπης: Τμήμα από όρια με Ν. Ξάνθης – Ίασμος – διασταύρωση με Εθνική Οδό 2
  3. Εθνική Οδός 2: Τμήμα από Κομοτηνή – Σάπες – Α/Κ Μέστης Εγνατίας Οδού
  4. Επαρχιακή Οδός 2 Ν. Ροδόπης: Τμήμα από Φύλακα – Στρύμη