Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει στην Κομοτηνή ο διακεκριμένος Θρακιώτης σολίστας Ηλίας Φουλίδης, την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 20:30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου της πόλης, ερμηνεύοντας έργα Bach, Bysoni, Beethoven, Schumann και Rachmaninoff.

Ο Ηλίας Φουλίδης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με την Βιολέτα Γρηγοριάδου και τη γνωστή πιανίστρια Μερώπη Κολλάρου (πτυχίο πιάνου με διάκριση το 2003). Μια υποτροφία του Μουσικού Συλλόγου “Gina Backhauer” με την ευγενική χορηγία της Θέκλας Μαρινίδου, του έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο της Μόσχας “Tchaikovsky” με διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς, όπως τη Vera Gornostaeva και τον Maxim Philippov, λαμβάνοντας τη μουσική παράδοση του φημισμένου πιανίστα και καθηγητή Heinrich Neuhaus (2003-2008, Concert performer, Chamber ensemble artist, Accompanist, Teacher of a piano, με διάκριση). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστ στο Πανεπιστήμιο “Anton Bruckner” στο Λίντς της Αυστρίας υπό τη διδασκαλία του διάσημου Ρωσο-Ιταλού πιανίστα Oleg Marshev (2011-2013, Master of Art με διάκριση). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανωτάτου επιπέδου από διάσημους σολίστες, όπως οι Atanasov, Ovchinnikov, Γιάννα και Κατερίνα Πολυζωίδου, Rostropovich. Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών “Francesco Sangalli” και “Adolfo Fumagalli” στην Ιταλία. Το 2014 πήρε το 4ο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Mauro Paolo Monopoli Prize” στην Ιταλία. Το 2015 πήρε ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του “Γιώργου Θυμή”. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Ρωσία και Ιταλία.

Το ρεσιτάλ Κομοτηνής διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για το κοινό.