Ρεσιτάλ πιάνου Γ. Πουλάκη σε Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

IMG_3394

– Θα ερμηνευτεί σε πρώτη εκτέλεση στο βόρεια Ελλάδα, «Το ξύπνημα του Κλέφτη», του Ιωσήφ Λιβεράλη (1820-1899).

Ρεσιτάλ του Αθηναίου πιανίστα Γιάννη Πουλάκη, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαρτίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Γιάννης Πουλάκης γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Έκανε σπουδές πιάνου στη Μουσική Εταιρεία Αθηνών, και το καλοκαίρι του 2010 πήρε το δίπλωμα του πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα), όλα με Άριστα Παμψηφεί. Σπούδασε Σύνθεση στην τάξη του Μαέστρου Γιάννη Ιωαννίδη, και το καλοκαίρι του 2014 πήρε το δίπλωμα της σύνθεσης με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Παράλληλα, είναι τελειόφοιτος στην τάξη του βιολιού στη Μουσική Εταιρεία Αθηνών, και σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2010 έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ, με έργα Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Schumann, Ravel, Debussy, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο ρεσιτάλ θα ερμηνευθούν οι τέσσερεις Μπαλάντες του Chopin, και σε πρώτη εκτέλεση στη βόρεια Ελλάδα, το έργο «Το ξύπνημα του Κλέφτη» του Ιωσήφ Λιβεράλη (1820-1899), ένα πρωτοποριακό για την εποχή του έργο, που αντιστοιχεί σε ελληνικό επίπεδο στις ραψωδίες του Liszt, οι οποίες γράφονται την ίδια εποχή, αφού βασίζεται σε συρραφή δημοτικών τραγουδιών και εξιστορεί τη ζωή ενός Κλέφτη στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Το ρεσιτάλ της Αλεξανδρούπολης θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121) στις 7.30 μ.μ., ενώ εκείνο της Ορεστιάδας, στο ξενοδοχείο «Βιέννη» στις 7 μ.μ., και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Έβρου «Η Μέριμνα», και τη Μουσική Σχολή Ράλλη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood