Την Πέμπτη η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με συμμετοχή ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων

Ένα βήμα πριν την κήρυξη πτώχευσης βρίσκεται η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, αποτέλεσμα της επικύρωσης πριν από λίγες μέρες από το Εφετείο Κομοτηνής του προστίμου των 38 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου θα συμμετάσχουν ειδικοί σε θέματα πτωχεύσεων ώστε να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από λίγους μήνες, όταν η κυβέρνηση είχε ψηφίσει τροπολογία στη Βουλή που προέβλεπε την απαλλαγή επενδυτών, υπό προϋποθέσεις, από πρόστιμα για λαθρεμπόριο. Τότε, η  αντιπολίτευση είχε αντιδράσει έντονα, χαρακτηρίζοντας την επίμαχη τροπολογία «φωτογραφική» υπέρ της ΣΕΚΑΠ. Παρά την ψήφιση αυτής, πριν από μία εβδομάδα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε τον καταλογισμό του προστίμου 38 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για την υπόθεση λαθρεμπορίας, που είχε αποκαλυφθεί 5 χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρίας από τον Ιβάν Σαββίδη κι ενώ αυτή ήταν υπό κρατικό – συνεταιριστικό έλεγχο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλεται η δρομολόγηση της αναγκαστικής πτώχευσης:

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».