Οι ανθισμένες βυσσινιές συνθέτουν μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη εικόνα.

Παρ’ όλες τις μεταπτώσεις του καιρού, η εποχή της Άνοιξης είναι δυναμικά παρούσα, και τούτο επιβεβαιώνεται περίτρανα από το πολύχρωμο τοπίο που συνθέτουν γύρω μας τα ανθισμένα δέντρα. Κι αν τυχόν κάποιος τρέφει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να περιηγηθεί στην πιο ανοιξιάτικη συνοικία της Κομοτηνής, τη Ρέμβη.

Η Ρέμβη είναι η συνοικία που εκτείνεται στα δυτικά της πόλης, από το ΙΚΑ ως τις γραμμές των τρένων, και η ιστορία της είναι συνυφασμένη με τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ένα δέντρο έγινε σήμα – κατατεθέν της συνοικίας και όρισε την εικόνα της αλλά και την κοινωνική ζωή των ανθρώπων της. Δεν ήταν άλλο από τη βυσσινιά, που φυτεύτηκε από άκρο σε άκρο της συνοικίας, στα πεζοδρόμια και σε αυλές σπιτιών.

Ακόμα και σήμερα, που ο αριθμός των βυσσινιών έχει περιοριστεί σε σχέση με το παρελθόν, τα λευκά άνθη που ξεπροβάλλουν τους ανοιξιάτικους μήνες προσδίδουν μια ξεχωριστή ομορφιά στη συνοικία της Ρέμβης.

Ένα μικρό δείγμα της απαράμιλλης αυτής ομορφιάς, μπορείτε να απολαύσετε στο φωτορεπορτάζ του inkomotini.gr που ακολουθεί. Όσοι όμως δεν αρκείστε σε αυτό, δεν έχετε παρά να μεταβείτε στη συνοικία της Ρέμβης και να αφήσετε τις αισθήσεις να σας παρασύρουν…

ΡΕΜΒΗ: Η πιο ανοιξιάτικη συνοικία της Κομοτηνής!