Για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο με τη στήριξη των Θεσμών και τις νέες επενδύσεις οι οποίες συγχρηματοδοτούνται κυρίως από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., μίλησε “Στο Κόκκινο” και τον Στάθη Σχινά ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι αυτές συνδέονται κυρίως με την εξωστρέφεια και οι επενδύσεις που γίνονται με προσανατολισμό τις εξαγωγές αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι «όλες οι εκτιμήσεις που έχουμε από τους διεθνείς οργανισμούς είναι ότι και το 2017 και το 2018 και το 2019 θα έχουμε ανοδική πορεία των επενδύσεων, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα αυξηθούν περίπου χονδρικά με ρυθμό περίπου 8% και το 2018 και το 2019, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ θετικό, διότι μην ξεχνάμε ότι για πολλά χρόνια από το 2008 μέχρι και το 2015 οι επενδύσεις είχαν καθοδική πορεία και είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο επενδυτικό έλλειμμα».

Ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε ότι οι αγορές έχουν πάρει ήδη το μήνυμα, και όσο πλησιάζουμε τον Αύγουστο θα βελτιώνεται το κλίμα για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει επιτέλους στις αγορές, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις εκπροσώπων των Θεσμών που υποστηρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο την ελληνική οικονομία.