Την άποψη πως η καλή γειτονία Ελλάδας – Τουρκίας αποτελεί μονόδρομο για την ευημερία και των δύο χωρών, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ.

Υποστήριξε πως θα ήταν λάθος να παρασυρθεί η κυβέρνηση από την προκλητικότητα της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν πρέπει να αφήσουμε το περιθώριο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων απαιτεί ψυχραιμία, ειδικά σε περιόδους έντασης”, και συμπληρώνοντας πως “οι διεθνείς Συνθήκες δεν αμφισβητούνται και τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στην καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης. “Οι όποιες εκκρεμότητες σε μεταρρυθμίσεις που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω χρόνου, θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει παράταση. Το πρόγραμμα τελειώνει και αυτό έχει γίνει αποδεκτό από όλους”, τόνισε, και επέκρινε τις δηλώσεις Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι ενοχλητική η εμμονή του κ. Στουρνάρα με την πιστοληπτική γραμμή. Στο προηγούμενο Eurogroup συμφωνήθηκε πως η χώρα θα βγει από την επιτροπεία με δικό της απόθεμα, το οποίο φτιάχνουμε. Ο κ. Στουρνάρας επαναφέρει διαρκώς την αποτυχημένη αντίληψη που είχε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών. Δεν μπορεί προφανώς να αποδεχτεί πως μια αριστερή κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια”.