Σε απάντησή του στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης περί «απαξίωσης» του συνδικάτου των εκπαιδευτικών, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, αναφέρει:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Η ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης είναι πολύ σκληρή και αδικεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Είναι ανυπόστατη, τουλάχιστον όσον αφορά στη δημοκρατική συνείδηση και συμπεριφορά αλλά και στο ποιόν του χαρακτήρα του.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του εφαρμόστηκε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε όλη την Περιφερειακή Διεύθυνση. Τόσο σε σχέση με τη διοίκηση που ασκείται με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία, αλλά πολύ περισσότερο σε σχέση με την καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως θέσης στην ιεραρχία. Ποτέ δεν αρνήθηκε συνάντηση σε οποιονδήποτε. Η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή χωρίς να είναι απαραίτητο να κανονιστεί ραντεβού.

Όσον αφορά στην επονομαζόμενη «απαξίωση του συνδικάτου», η συνδικαλιστική οργάνωση, προκειμένου να δείξει στους συναδέλφους πως ενδιαφέρεται για τα σχολεία και τα κενά που παρατηρήθηκαν στην αρχή του σχολικού έτους, έστειλε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ γνωρίζει πως η πρόσληψη αναπληρωτών εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται. Η συγκεκριμένη κίνηση της ΕΛΜΕ, μόνο ως υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστεί, υποκινούμενη από τη διάθεση και την προσπάθειά τους, όχι τόσο να επιλύσουν το πρόβλημα, όσο να  προβληθούν οι ίδιοι ως φορείς πρόκλησης ενεργειών που επιλύουν το πρόβλημα. Βαθιά ενοχλημένος και πικραμένος, την περίοδο του Δεκεμβρίου 2015, είπε σε εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Ροδόπης πως δεν θέλει συνάντηση μαζί τους για το επόμενο διάστημα. Γιατί; Επειδή οι «συνεργάτες»  – όπως θέλουν να ονομάζονται – δεν χρειάζονται τη μεσολάβηση κανενός εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου στέλνουν αυτούς με τους οποίους συμμετέχουν σε κοινή προσπάθεια.

Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος και πολίτης, στα 51 χρόνια του, «χάρη» στην ΕΛΜΕ Ροδόπης βρέθηκε στα δικαστήρια για θέματα και ζητήματα για τα οποία  δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει λύσεις, κατηγορήθηκε και εξακολουθεί να κατηγορείται από «συναδέλφους» του με έωλα επιχειρήματα, μόνο για το θεαθήναι. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η πόρτα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης ήταν και εξακολουθεί να είναι πάντα ανοιχτή προς όλους.

Προσωπικά, ως άνθρωπος και εκπαιδευτικός, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχω, θέτω  όλα τα παραπάνω υπόψη των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης που συνυπέγραψαν το κείμενο, αλλά κυρίως παραδίδω τον εαυτό μου στην κρίση των συναδέλφων εκπαιδευτικών, άμεσων και έμμεσων συνεργατών μου, των οποίων την αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση επιζητώ».