Ο απολογισμός και το ευχαριστήριο του Νίκου Τσαλικίδη
Ποσότητα 130 τόνων αλατιού έχει καταναλωθεί μέχρι σήμερα από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τις πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο του νομού. Επιπλέον, από την Περιφερειακή Ενότητα δόθηκαν στους Δήμους Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, καθώς και σε μεγάλο αριθμό πολιτών, περίπου 25 τόνοι αλατιού.
Τα παραπάνω γίνονται γνωστά μέσω του απολογιστικού δελτίου, που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης αναφορικά με την έως τώρα διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας. Επισημαίνεται δε ότι στους χώρους αποθήκευσης απομένουν περίπου 50 τόνοι αλατιού.
Σε ό,τι αφορά στους αποχιονισμούς, σύμφωνα με την καταγραφή και τον απολογισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης, κατά την χειμερινή περίοδο 2016-2017 πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα οι ακόλουθοι:
- Στις 29-11-2016, 30-11-2016 και 1-12-2016 στις περιοχές Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Στις 13-12-2016 και 14-12-2016 στις περιοχές Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Στις 21-12-2016 και 22-12-2016 στις περιοχές Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Στις 28-12-2016 και 31-12-2016 στις περιοχές Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Την 1-1-2017 πραγματοποιήθηκαν εκχιονισμοί στα πεδινά τμήματα του Ν. Ροδόπης ήτοι Ε. Εθνική Οδός Νο2 Πόρτο Λάγος – Μέστη και στις επαρχιακές οδούς Κομοτηνής – Ξυλαγανής – Μαρώνειας – Πλατανίτη – Ιμέρου , Κομοτηνής – Ασωμάτων – Ιάσμου – Αμαξάδων και Κομοτηνής – Θρυλορίου Βέννας – Κρωβύλης
- Στις 2-1-2017 Κομοτηνή – Νυμφαία , Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Στις 5-1-2017 , 6-1-2017 και 7-1-2017 στις περιοχές Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Στις 10-1-2017 Κομοτηνή – Νυμφαία , Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
- Στις 11-1-2017 και 12-1-2017 πραγματοποιήθηκαν εκχιονισμοί στα πεδινά τμήματα του Ν. Ροδόπης ήτοι: Εθνική Οδός Νο2 Πόρτο Λάγος – Μέστη και στις επαρχιακές οδούς Κομοτηνής – Ξυλαγανής – Μαρώνειας – Πλατανίτη – Ιμέρου , Κομοτηνής – Ασωμάτων – Ιάσμου – Αμαξάδων και Κομοτηνής – Θρυλορίου Βέννας – Κρωβύλης, Κομοτηνής Πόρπης – Παγουρίων – Πόρπης Μέσης και στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.
- Στις 13-1-2017 Κομοτηνή – Νυμφαία , Ν. Σάντα – Κέχρος – Χλόη και Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή.
«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της μακράς, πολυμερούς και έντονης κακοκαιρίας στην περιοχή της Ροδόπης», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, ενώ με την ευκαιρία του τον ως άνω απολογισμού, απευθύνει ευχαριστήριο προς «όλους όσους εργάσθηκαν νυχθημερόν αδιάκοπα και με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος και της ευθύνης τόσο σε επίπεδο δημοτικών ενοτήτων όσο και στο επίπεδο της Π.Ε. Ροδόπης».
Ειδικότερα, ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., τον Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις εθελοντικές ομάδες, τις τεχνικές υπηρεσίες, τους χειριστές και οδηγούς, τους δημάρχους και αντιδημάρχους, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, καθώς και τους πολίτες για την ετοιμότητα, την επίδειξη ψυχραιμίας και τη διάθεση συνεργασίας, που επέδειξαν.