Π.Ε. Ροδόπης: Απολογισμός αντιμετώπισης των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Για πρώτη φορά.
ΣΟΠΠ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΡΧΙΚΗ

Σε απολογισμό της αντιμετώπισης των κινδύνων που προήλθαν από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, το προηγούμενο διάστημα, προέβη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτό στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, «Γεώργιος Παυλίδης» υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Είναι η πρώτη φορά που στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης λαμβάνει χώρα σύσκεψη τέτοιου χαρακτήρα, με σκοπό την ανάλυση των τρόπων που κάθε Φορέας και Υπηρεσία ενεργοποιήθηκε, την καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, και τη γενικότερη αποτίμηση των πεπραγμένων ενεργειών κατά τη διάρκεια των χειμερινών καιρικών φαινομένων, και με απώτερο στόχο την πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις.

Κοινή συνισταμένη όλων, υπήρξε η ανάγκη άμεσης συνεργασίας και επικοινωνίας και ο συντονισμός όλων των Φορέων και Οργανισμών με την Πολιτική Προστασία, η οποία αποτελεί το Κέντρο Διαχείρισης για την επίλυση πάσης φύσεως προβλημάτων.

Πρόδηλο ζητούμενο, σύμφωνα με τους αρμόδιους, και όπως τόνισε ο κ. Τσαλικίδης, «είναι η έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση των εμπλεκόμενων αρχών, παρά τις ελλείψεις σε πρόσωπα και μέσα, και παράλληλα η ενεργοποίηση των πολιτών».

Οι παριστάμενοι δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας την εκπόνηση των σχεδίων δράσης τους, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα, με γνώμονα όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, «την ανάπτυξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των πολιτών στις καθημερινές τους ανάγκες».

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Τσαλικίδη, τον συντονισμό του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ κ. Κώστα Χουβαρδά και του Προϊσταμένου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης, κ. Δημήτρη Παπαλεξίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών, της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας, του Στρατού, του Λιμενικού, της Αεροπορίας, του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, του Ερυθρού Σταύρου, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης, και της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood