Οι ποσότητες αλατιού και ο εξοπλισμός που θα αντιμετωπίσουν τους πιθανούς χιονιάδες και παγετούς

Όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα, η πιθανότητα να επαναληφθεί το σκηνικό του περσινού Γενάρη, που ένα κάτασπρο πέπλο «έντυσε» την Κομοτηνή και ολόκληρη τη Ροδόπη, μεγαλώνει.

Επειδή, η επέλαση του χιονιά, πέρα από τις ωραίες εικόνες που μας χαρίζει, δημιουργεί ταυτόχρονα προβλήματα και κινδύνους για τους πολίτες, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας οφείλουν να προετοιμαστούν έγκαιρα για την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών.

Στον Δήμο Κομοτηνής οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με τις ενέργειες που προβλέπονται από τα εγκεκριμένα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, και καθημερινά για την αντιμετώπιση αυτών υπάρχει σε επιφυλακή ομάδα 15 ατόμων – εργάτες, οδηγοί και χειριστές.

Προτεραιότητα δόθηκε στην προμήθεια και αποθήκευση ικανών ποσοτήτων αλατιού, για την αντιμετώπιση των φαινομένων χιονόπτωσης και παγετού. Οι συνολικές διαθέσιμες ποσότητες αλατιού στις αποθήκες του Δήμου είναι 130 τόνοι. Οι 30 τόνοι προέρχονται από τον περσινό χειμώνα και προ ολίγων ημερών υπήρξε προμήθεια επιπλέον 100 τόνων.

Ταυτόχρονα, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα μηχανήματα αποχιονισμού και ο αντίστοιχος εξοπλισμός που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Κομοτηνής. Ο ακόλουθος πίνακας περιλαμβάνει αναλυτικά τα οχήματα που θα ριχτούν στη μάχη με το χιονιά, εφόσον παραστεί τέτοια ανάγκη, ενώ επισημαίνεται ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει στη μίσθωση ενός ακόμα μηχανήματος αποχιονισμού από ιδιώτη.

Α/ΑΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
1ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ ΓΑΙΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ) COMATSU
2ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ ΓΑΙΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ) COMATSU
3ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ ΓΑΙΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ) FIAT
4ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΧΟΦΟΡΟΣ (CATERPILLAR)
5ΕΛΑΣΤΙΧΟΦΟΡΟΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ (COMATSU)
6ΕΛΑΣΤΙΧΟΦΟΡΟΣ ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ (JCB)
7ΕΛΑΣΤΙΧΟΦΟΡΟΣ ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ (JCB)
8ΕΛΑΣΤΙΧΟΦΟΡΟΣ ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ (COMATSU)
9ΕΛΑΣΤΙΧΟΦΟΡΟΣ ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ (CASES)
10ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ (IVECO)
11ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ (MAN)
12ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ (IVECO)
13ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΓΕΡΑΝΟ
14ΥΔΡΟΦΟΡΑ 10 Μ3 ΜΕ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ
15ΒΟΘΡΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ
16ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ FIAT 13+1Θ
17ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ IVECO 17+1Θ
18ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ IVECO 17+1Θ
19ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ HYUNDAI 8+1Θ