Πόσο θα κοστίζουν από 1/1/2019 τα διόδια στον Ίασμο και στη Μέστη

Θα διατηρηθεί το «ελευθέρας» για τους ανέργους, θα πάψει για τους μόνιμους κατοίκους
diod

Θα διατηρηθεί το «ελευθέρας» για τους ανέργους, θα πάψει για τους μόνιμους κατοίκους

Στο ύψος των 2,30 ευρώ, από 1,90 που είναι σήμερα, θα διαμορφωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2019 το κόστος διέλευσης των επιβατηγών αυτοκινήτων από τον σταθμό διοδίων του Ιάσμου. Αντίστοιχα, στον σταθμό διοδίων της Μέστης οι οδηγοί θα καταβάλλουν 2,70 ευρώ, από 1,70 που καταβάλλουν σήμερα.

Τα παραπάνω ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη. Συγκεκριμένα, με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ αναπροσαρμόζεται από 0,03 ευρώ στα 0,05 ευρώ η χιλιομετρική χρέωση για τη διέλευση των ΙΧ οχημάτων από την Εγνατία Οδό. Η τιμή αυτή επιβάλλεται για το μήκος χρέωσης κάθε σταθμού διοδίων, με στρογγυλοποίηση στο αμέσως μικρότερο σε τιμή πρώτο δεκαδικό ψηφίο και ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Για τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου και της Μέστης οι περιοχές χρέωσης είναι τα τμήματα μεταξύ των Α/Κ Βανιανου και Α/Κ Δυτικής Κομοτηνής (μήκους 46,2 χλμ) και των Α/Κ Δυτικής Κομοτηνής – Α/Κ Αλεξανδρούπολης (μήκους 55,7 χλμ) αντίστοιχα. Έτσι, η χρεώσεις που προκύπτουν είναι 2,31 ευρώ και 2,78 ευρώ, που κατόπιν της στρογγυλοποίησης διαμορφώνονται σε 2,30 και 2,70 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η διατήρηση για τους ανέργους της απαλλαγής από την καταβολή διοδίων, ενώ παύει κάθε άλλη απαλλαγή που ισχύει σήμερα, όπως είναι αυτή για τους μόνιμους κατοίκους.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για τα διόδια.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood